بروزرسانی: 15 آذر 1404
آموزش طرز تهیه خورش فسنجان و اصول پخت فسنجون مجلسی و خوشمزه
آموزش طرز تهیه خورش فسنجان و اصول پخت فسنجون مجلسی و خوشمزه
یکی دیگر از روش ها این است که از ماهیچه گوسفندی در خورش فسنجون خود استفاده کنید. و یک ترفند برای اینکه روغن گردو بیرون بیاید این است که به گردو شُک بدهید. روش شک دادن به گردو این است که در حین پخت گردو ۲ الی ۳ بار چند تیکه یخ کوچک یا یک سوم لیوان آب خیلی سرد به خورشت اضافه کنید. چون اگر زیاد به خورشت رب ترش بزنید، خورشتتون خیلی ترش می شود و طعم خوبی نمی گیرد. اما رب انار ملس دستتون برای اضافه کردن رب بیشتر بازتر است. شعله را در همان حالت کم نگه دارید و اجازه دهید که به فرآیند پخت ادامه دهد تا کاملا رب انار، طعم و رنگ خود را آزاد کند.
- ابتدا یک پیاز متوسط اندازه یک نارنگی را با رنده درشت، رنده کنید.
- برای این کار می توانید از غذاساز یا خردکن هم استفاده کنید.
- بعضی هم از کدو حلوایی یا سیب زمینی رنده ریز شده بجای سیب درختی برای لعاب خورشت فسنجان استفاده می کنند.
- تفت دادن گردو روی شعله ملایم گاز باعث می شود که خورش فسنجان در هنگام پخت به روغن بیفتد.
می توانید مرغ ها را در ظرف در بسته قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید تا زمان سرخ کردن آنها برسد. در مرحله بعدی پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید ، سپس به همراه مقدار کمی روغن مایع در قابلمه ای که برای تهیه خورش انتخاب کرده اید تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود. تا شما بتوانید با آن یک خورشت فسنجان خوشمزه تهیه کنید. اما در ادامه بطور ویژه دستور تهیه فسنجان با مرغ غلیظ و ملس رو براتون بطور کامل می نویسم. ۳۰ دقیقه قبل از آماده شدن خورشت فسنجون یک عدد یا نصف سیب درختی بزرگ (با توجه به میزان خورشت) پوست بکنید و داخل خورشت با رنده ی ریز رنده کنید.
۶ طرز تهیه نوشیدنی خوشمزه و مجلسی شب یلدا
سپس سینه های مرغ را اضافه کنید و به خوبی با پیاز ها تفت دهید تا به خوبی با هم ترکیب شوند. سینه ی مرغ را به صورت طولی از وسط دو نیم کنید و پس از آن به اندازه ی 3 انگشت به تیکه های مساوی تقسیم کنید. گوشت سینه باید کمی بزرگ باشد تا به هنگام پخت طولانی فسنجان له نشود. حدودا ۱٫۵ ساعت بعد تازه متوجه تغییر رنگ خورشت می شوید.
آموزش آشپزی
در پایان این مراحل فسنجان شما آماده است و میتوانید آن را امتحان کنید و از آن لذت ببرید. اجازه دهید تا از این مرحله هم به مدت 40دقیقه زمان بگذرد و به آرامی با هم بپزند. بعضی مغز پسته و گردو را با هم چرخ می کنند اما من شخصا نمی پسندم. هر چه مغز خمیری تر باشد، روغن بیشتری به خورش می دهد.
روغن انداختن خورشت فسنجان
گردو در این خورشت باید به صورت پودر شده در بیاید و پیاز ها نیز باید رنده شود. توجه داشته باشید در خورشت شش انداز بادمجان سرخ شده به ترکیب گردوی تفت خورده شده اضافه می شود. حالا گردوی چرخ شده را به قابلمه اضافه می کنیم و چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگ آن کمی تیره شود. در ادامه یک پیمانه آب سرد روی گردو می ریزیم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم بپزد و به خوبی روغن بیندازد.