بروزرسانی: 15 آذر 1404
غذای سنتی تهران چیست؟ کدام غذاهای محلی تهران طرفدار بیشتری دارند؟ نشاط آوران
غذای سنتی تهران چیست؟ کدام غذاهای محلی تهران طرفدار بیشتری دارند؟ نشاط آوران
مهیاوه یکی از غذاهای سنتی استان هرمزگان و بندرعباس است و باز هم بازیگر اصلی آن ماهی است. مواد لازم برای درست کردن یک وعده مهیاوه بندرعباسی ماهی ساردین، خردل، رازیانه، نمک و آب است. خطه جنوب کشور و بوشهر از آن مناطقی است که امکان ندارد آوازه دست پختشان و هنر دست آشپزانشان را نشنیده باشید.
- اگر به غذاهایی با طعم ترش علاقه دارید، پس سفر به گیلان می تواند لذتی دوچندان را برای شما به همراه داشته باشد.
- بعد از این که سرخ شد یک قاشق چای خوری زردچوبه و دو قاشق رب گوجه اضافه کرده و تفت دهید و حدود 4 لیوان آب هم مجدداً اضافه کنید تا به جوش برسد.
- قلعه پال همونه یا تخت همایون در جنوب غربی ابیانه قرار دارد و به محله های یوسمون و محله بالا تعلق دارد.
- این غذا را هم اگر با برنج سرو کنید، می توانید در دسته انواع غذای ایرانی با برنج جای دهید.
- این غذای گرجی از ترکیب گوشت (گوشت مرغ، گاو، گوسفند، خوک یا بره) با سس آجیکا، ادویه و سبزی جات تهیه می شود.
بعضی از مردم کرمان این غذا را در همان ظرفی که کشک داخلش ساییده می شود یعنی تغار نوش جان می کنند. نان چزنک رغو یا نان شلکینه یکی از نان های مقوی قوم لر است که در نقاط دیگر ایران نیز با طرز تهیه های متفاوت طبخ می شود. این نان که بدون مخمر درست می شود و دارای عطروطعمی بی نظیر است. در تهیه این نان لذیذ موادی آرد، نمک، کره محلی و شیره انگور یا خرما نقش دارند. زنان عشایر پس از تهیه یک خمیر نسبتاً شل از مواد حاصل آن را روی ساج داغ و چرب پهن می کنند و پس از پخت و کمی سرد شدن روی آن شیره خرما یا انگور می ریزند. این نان لذیذ و سهل الهضم یک وعده غذایی مناسب برای صبحانه یا عصرانه است.
غذای ایرانی خوشمزه را در چه ظرفی بخوریم؟
طبخ این آش در برخی از استان های یزد گاهی 12 تا 14 ساعت طول می کشد تا برای پذیرایی عزاداران حسینی آماده شود. در ماه رمضان هم پخت آن را معمولاً قبل از سحر آغاز می کنند تا برای فردا شب افطار آماده باشد. برای تهیه گندم شیر باید گندم را در هاون بکوبید تا به شکل بلغور درآید؛ یا اینکه این کار را با کمک آسیاب ها انجام دهید.
پیشنهاد اتاقک برای یک وعده غذای مشهدی
همان طور که از نامش پیداست، پایه اصلی این غذای خوشمزه ارده است. سایر مواد لازم برای درست کردن یک آش ارده خوشمزه، ماش، برنج، نمک، فلفل و روغن است. به هر گوشه از ایران که سفر کنید اقوامی را می بینید که با توجه به طبیعت و فرهنگشان غذاهای سنتی لذیذی دارند. بین هزاران غذای محلی و سنتی چندین غذا به دلیل طعم خیلی خوبی که دارند از غذاهای دیگر معروف تر ند و تعداد طرفدارانشان هم بیشتر است. حتی آوازه بعضی از این غذاهای ایرانی در کشورهای خارجی هم پیچیده است.
پلو زعفرانی یکی از غذاهای محلی و معروف چابهار به شمار می آید. این غذا به دلیل عطر و طعم فوق العاده آن در فهرست خوشمزه ترین غذاهای محلی ایران جای دارد. مواد تشکیل دهنده پلو زعفرانی برنج، مرغ، زعفران، فلفل دلمه ای، میخک، زیره، پیاز، سیر و ادویه های مخصوص هستند. برخی معتقدند پلو زعفرانی یکی از غذاهای سنتی پاکستان است، اما امروزه پلو زعفرانی را از غذاهای محلی چابهار می شناسند.